keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Vinkkejä energisempään arkeen!

Tässä sinulle muutama vinkki joiden avulla voit kohentaa oloasi ja jaksaa paremmin!

1. Juo vettä

Vesi pitää aineenvaihduntasi virkeänä ja se on tärkeä aine osana kehosi toimintaa. Veden juonti helpottaa väsymystä ja parantaa suorityskykyä. Lisäksi vesi pitää ihomme kimmoisena ja kauniina, poistaen kuona-aineita kehostamme. Sanonta ''vesi vanhin voitehista'' pitää siis paikkansa.

2. Muista syödä

Säännöllinen ja monipuolinen syöminen auttaa jaksamaan paremmin sekä se pitää aineenvaihduntasi liikkeellä. Välipalat aterioiden välillä ei kerrytä nälkää liian suureksi, jolloin annoskoot ja ruokavalinnat pysyvät hallinnassa. Satunnainen herkuttelu kohentaa mieltämme, joten se on sallittua! Lisäksi herkuttelu ja ruoka tuo usein ihmiset yhteen.

3. Taukojumppa

Muista pitää taukoja työssäsi. Pieni venyttelytuokio tai jumppa voi piristää. Lisäksi jatkuva istuminen ei tee hyvää keholle.

4. Liikkuminen

Ulkoilu ja liikunta pitää olosi ja kehosi virkeänä. Muista myös hyötyliikunta ja valita esimerkiksi hissin sijasta rappuset. Liikunta kohentaa mieltämme vapauttamalla aivoissamme endorfiineja, hormoneita, jotka saavat aikaan hyvän olon tunteen. Lisäksi liikunta ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia.

5. Yhdessä tekeminen

Yhdessä perheen kanssa tekeminen tuo iloa arkeen. Tekeminen voi olla mitä tahansa, josta kaikki nauttiavat. Yhteinen aika perheen tai ystävien kanssa auttaa jaksamaan.

6. Vuorokausirytmi

Hyvän vuorokausirytmin ylläpitäminen on jaksamisen kannalta tärkeää. Unen saanti ja laatu on merkittävässä osassa sitä. Se lataa akkumme ja palauttaa elimistömme voimatasapainon. Uni myös ehkäisee stressiä ja auttaa ylläpitämään vastustuskykyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti